jump to navigation

Contraventii de circulatie in tubul digestiv 25 octombrie 2010

Posted by Dora in Regim alimentar.
Tags: , , , , ,
trackback

Tot mai multi oameni se vaita ca noaptea le-a devenit un chin, datorita arsurilor, ragaielilor si reintoarcerii mancarii in gura. Medicii ii spun reflux gastro-esofagian si inseamna ca o parte din cotinutul stomacului revine in esofag ajungand pana in cavitatea bucala.

EXPLICATII

Multe sunt cauzele acestui reflux gastro-esofagian, intre altele de vina este relaxarea tesuturilor acelei supape din partea inferioara a esofagului care nu mai inchide bine si lasa sucurile din stomac sa faca drumul invers. Atunci mucoasa esofagului se schimba si creeaza risc de cancer, iar aciditatea poate crea leziuni in etapa numita esofagita de reflux.

TRATAMENT

Prof. dr. Alexandru Oproiu ne explica cum putem scapa de reflux. Tratamentul poate fi medical sau chirurgical atunci cand bisturiul intervine asupra supapei, in caz de hernie hiatala. Tratamentul medical incepe cu masuri generale. Omul nu trebuie sa se culce imediat dupa cina. Masa de seara nu trebuie sa fie bogata in grasimi, fiindca stomacul se goleste in trei ore, in perioada mai lunga fata de normalul de 1,5 – 2 ore. Cei carora continutul refluxat le ajunge pana in gura trebuie sa doarma cu capul asezat pe 2-3 perne. Inainte de a se culca seara dupa cina, oamenii nu trebuie sa se aplece in fata si sa ridice greutati caci muschii abdominali maresc presiunea in abdomen.

INTERDICTII

Omul cu reflux nu trebuie sa fumeze si nu trebuie sa bea bere si vin. In plus, el trebuie sa se fereasca de acele alimente care-i accentueaza arsurile si regurgitatiile. Alimentele ce fac rau si provoaca reflux gastro-esofagian sunt: iaurtul, laptele batut, branzeturile fermentate, supele de carne, mezelurile, citricele, bauturile carbogazoase, ciocolata, ceapa, usturoiul, grasimile, sosurile, rantasurile.

PASTILE

Ca medicamente impotriva refluxului gatro-esofagian se administreaza inhibitor de pompa de hidrogen si antisecretorii din familia Omeprazolului inghitind o capsula cu 30 de minute inainte de micul dejun. Acest tratament se urmeaza timp indelungat pana dispar simptomele. Pentru mentinerea rezultatelor se ia Ranitidina sau Famotidina, iar la cei cu dinamica mica a esofagului si sfincter relaxat se recomanda Metoclopramida si Motiliu pentru a mari motilitatea, adica miscarile de evacuare ale esofagului.

Articol preluat de pe site-ul: http://www.editiaspeciala.com/stiri/2006-06-09/Contraventii-de-circulatie-in-tubul-digestiv-10786.asp

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: